Kopparbaren

Kopparbaren


Öppet alla dagar 12-20.

12-16 barmeny och fika.
17-20 à la carte.
17.30-21.00 Högfjällets Middag (för boende)

Boka bord: +46 (0)647 701 01 eller restaurang@storlienhogfjallshotell.se

Observera att vi ännu inte serverar alkohol!

Trerätters påskmiddag

6-7 april, kl. 18-21

Gravad laxbakelse
på smörstekt toast med löjrom och dill-vinägrett.

Lammlägg med potatispuré
Vindelnrökt sidfläsk, ört-confiterade plommontomater samt rödvinssås.

Vegetariskt alternativ
Getost lasagne
med säsongens primörsallad.

Chokladfondant
med jordgubbs-gazpacho, vaniljgrädde.

449:- (vegetarisk 395:-)

à la carte

Förrätter

Jordärtskockssoppa 125:-
Regnbågstartar smaksatt med fänkålsfrö och dillfrö, hyvlad fänkål, brynt smör & dill.

Gravad ren 145:-
Svampcremé på ostronskivling, rårörda lingon, sotad lök, Wrångebäcksost, & mandelpotatischips.

Löjrom från Bottenviken 215:-
Råraka, hängd smetana, syrad rödlök, dill & citron.

Varmrätter

Burgare 195:-
Grillat varmrökt sidfläsk, Gruyereost, pimentonmajonnäs, karamelliserad lök, saltgurka, sallad & pommes frites.

Vegetarisk burgare 175:-
Portabello, Gruyere, bakad spetskål, pimentonmajonnäs, karamelliserad lök, saltgurka, sallad & pommes frites.

Smörstekt röding från Jämtland 250:-
Glacerade rotfrukter, citronbakad purjolök, sandefjordsås, regnbågsrom, dillolja & mandelpotatis.

Oxkind Bourguignon 245:-
Potatispuré smaksatt med brynt smör, rödvinssky, steklök, grillat sidfläsk, sauterad svamp & persilja.

Desserter

Créme brûlée 100:-
Blåbärskompott smaksatt med kardemumma & apelsinsallad.

Chokladterrine 100:-
Rårörda hjortron, hjortronkaramell, gräddfil & rostade hasselnötter.

Bakat äpple 100:-
Halloncoulis med stjärnanis, färskostcreme med kanel & knäckflarn.

Chokladtryffel 25:-

Barmeny

Grillat surdegsbröd 125:-
Bakad fläskkarré, kål, parmesanmajonnäs, karamelliserad lök, sallad

Gulash 135:-
Creme fraiche, surdegsbröd

Burgare 195:-
Varmrökt sidfläsk, gruyere, pimentonmajonnäs, karamelliserad lök, saltgurka, sallad & pommes

Vegetarisk burgare 175:-
Portabello, Gruyere, bakad spetskål, pimentonmajonnäs, karamelliserad lök, saltgurka, sallad & pommes

Plocktallrik 145:-
Kallskuret, ölkorv, ost, oliver, knäckebröd, marmelad

Chips eller nötter 40:-

Nybakat fika finns vid kassan
fika inklusive dryck 55:-

Barnrätter

Burgare 115:-
Pommes, bröd, hamburgerdressing, sallad & tomat.

Fish n’ Chips 115:-
Dillmajonäs, sallad, gurka & citron

Pasta Bolognese 105:-
Köttfärssås & spaghetti

Två kulor vaniljglass 65:-

Högfjällets Middag

Måndag
Förrätt
Svamp risotto

Varmrätt
Bakad långa
Serveras med skaldjurs-hollandaise rostad purjolök samt dillpotatis.

Tisdag
Förrätt
Blåmusselsoppa
serveras med bröd och parmesansmör.

Varmrätt
Glaserad fläsksida
Serveras med kryddstekt äpple, örtpotatis samt cidersky.

Onsdag
Förrätt
Stekta pilgrimsmusslor
Serveras med palsternackspuré och brynt smör.

Varmrätt
Marinerad pluma
Serveras med hasselbackspotatis, grönsallad samt rödvinssås.

Torsdag
Förrätt
Råraka med sikroms crème.

Varmrätt
Wallenbergare
Serveras med potatispuré, skirat smör, ärtor samt rårörda lingon.

Fredag
Förrätt
Svampsoppa med sauterad svamp samt knaperstekt ostronskivling.

Varmrätt
Skaldjurslasange
Serveras med grillade räkor , blåmusslor samt en juliennesallad.

Lördag
Förrätt
Toast Skagen med klassiska tillbehör.

Varmrätt
Hemmagjorda köttbullar
Serveras med potatispuré, gräddsås samt rårörda lingon och pressgurka.

Söndag
Förrätt
Chevré Chaud med rårörda hjortron och valnötter.

Varmrätt
Örtmarinerad kycklingfilé
Serveras med variation på rotfrukter samt sauce vierge.