Välkommen till Storlien och njut av god mat i gott sällskap. Här finns ett gott utbud som passar de flesta.

Flammans Skafferi

I Storlien ligger Flammans Skafferi, som under helgerna tänder upp sin vedeldade stenugn och bjuder in till härliga middagar. Råvarorna är hämtade från traktens skogar, fjäll och vattendrag. På menyn kan det finnas allt ifrån surdegspizza på jämtländskt vis till långkok på älg från Rensjön eller grönsaker från odlare i trakten. Till och med desserterna kan åka in i vedugnen och få smak av björkveden.

Gästspel tillsammans med kockar, bönder, odlare, mathantverkare, dryckeskunniga m.fl som alla delar vår inställning till hållbar matlagning s.k. realtionsmat, är också ett inslag i Flammans verksamhet.

Flammans Skafferi erbjuder även matlagningskurser, inspirationskurser. Allt från svampkurs som avslutas med svampmiddag till surdegskurs för hemmabagare. Allt i samarbete med inspiratörer från olika delar av vårt avlånga land.

www.flamman.nu

 

Le Ski Lodge

Le Ski Lodge har traditioner ända tillbaka till 1882 då hotellet invigdes i samband med att järnvägen blev färdig fram till Storlien och då kurhotell i fjällen började bli populära. Hotellet med dess tillhörande restaurang och nattklubb har alltsedan byggnaden uppfördes varit ett viktigt och centralt inslag i Storlien med dess placering mitt i byn men även med dess anpassning över tid, t ex husets samarbete med skoteruthyrning, skotersafari, skiduthyrning, middagar för hytteägare och nattklubb vintertid. Julbordet och påskhelgen är några av de återkommande inslag som uppskattas på båda sidor om riksgränsen. Vi har sedan 1982 inte haft en stängd dag utan vi tar hand om våra gäster under hög- såväl som lågsäsong. I tider med problem att resa med taxi har vi hjälpt våra festgäster med både hämtning och hemtransport, allt för att våra gäster skall få en så bra start och ett fint slut på en trevlig kväll hos oss. Den kulturmärkta byggnaden har med åren anpassats för att kunna passa konferenser såväl som snowboard- som turåkare, med hotellrum som är allt från enkelrum till mindre sviter. För större konferenser samarbetar vi med andra företag i området.

www.leski.se

 

Värdshuset Rödluvan Est. 1978

Värdshus med stora terasser, trevlig atmosfär och After-ski varje helg under säsong.
Varmt välkomna till Värdshuset Rödluvan i regi av familjen Holmgren!

facebook.com/rodluvanstorlien

 

Fjällkonditoriet

Hos oss på Fjällkonditoriet kan du äta en härlig grillad surdegsmacka, en god lunchpaj eller fylla gommen och sinnet med en underbar bakelse eller kardemummabulle. Här finns också tårtor och bakelser att köpa med dig hem. Välkommen att uppleva vårt utbud av hantverksbakverk!

instagram.com/fjallkonditorietstorlien

 

Sylvias Kanonbar

Restaurant – Pizzera – Bar

facebook.com/sylviaskanonbar