Det var i Storlien det en gång började. Redan under förra seklet betonade Doktor Westerlund vikten av frisk luft och motion samt att umgås och ha trevligt tillsammans.

Här examinerades de första svenska skidlärarna 1938. Privat- eller grupplektion i snowboard, telemark, klassisk skidåkning eller tur- och längdåkning – här finns möjlighet för alla att utveckla sin skidåkning, stora som små, avancerade likaväl som nybörjare. Hör gärna efter med oss eller i Storliens Sportcenter vid skidbacken om mer information kring de olika aktiviteter som vi kan erbjuda i Storlien.

Året runt erbjuder fjället vi en mängd aktiviteter för hela familjen. Vandra ut på snöskor till närmaste sjö, bred ut renfällen och slå dig ned med pimpelstöt. Hyr skoter på bensinstationen eller ta med din egen för att komma lite längre upp på fjället. Är man ute efter lite mer rörelse av egen maskin så drar vi spår så fort snön är här, och det är sällan trängsel, tvärtom. Vi har allt från 2,5 km till milen. Är man nybörjare men vill åka långt så finns det vindskydd längs milspåret med möjlighet att grilla och njuta av tystnaden och förhoppningsvis solen.

Även i ett snöfritt Storlien finns det mycket att se och göra. På vår Blomsterstig, som är vida känd, kan ni allteftersom säsongen framskrider se bland annat Fjälltolta, Kung Karls spira, Linnea, Fjällglim med många flera! Att paddla kanot i några av våra mycket fina vattendrag och sjöar är en naturupplevelse, ibland med turen att se bäver. Nyckel till kanoten, flytväst och paddlar får ni i receptionen på Storlien Apartments och ingår självklart i hyran av kanoterna. Under hösten kan vi rekommendera svamp- och bärplockning. Här hos oss finns även de finaste av dem alla: hjortron, eller mylta som de även kallas här.

Mountainbiketur på fjället kan också rekommenderas för den mer tekniskt kunnige och som vill stå för arbetet även uppför. Väljer man rutten förbi Vindarnas Tempel belönas man snabbt med en 360 graders utsikt mot Steinfjellet i Norge, Åreskutan, Snasahögarna, Skurdalssjöarna samt Sylarna och Blåhammaren när det är fint väder. Hit går det även bra att vandra, för att sedan fortsätta ner antingen mot Skurdalsporten, Ernskumlet eller ner mot Brudslöjan som är ett enastående vattenfall några meter in på norska sidan. Vid foten av detta hittar ni Rypetoppen som är en väldigt populär klätterpark för alla åldrar. De har klätterbanor för den minsta men även ziplines för den äldre och modige. Varmt välkomna till Storlien!